Goud in het hart van de cirkel

IMG_4603

Afgelopen zaterdag beleefden we onze eerste workshop Op de Voshaer. Het was een experiment waarin we de werkvorm van Dialogue combineerden met energetische healing volgens de methode van Life Alignment.

Dat zijn een hoop moeilijke woorden en als ik ze ga toelichten loop ik het risico dat het erg ingewikkeld wordt. Daarom kies ik een andere invalshoek voor deze impressie, namelijk de bloem die in het midden van de cirkel stond, waarin we samenkwamen.

Zij is een goudsbloem, zoals we er momenteel aan de voor- en zijkant van de boerderij nogal wat in bloei hebben. Aanvankelijk ging het niet zo goed met de geplukte bloem. Ze liet het hoofd hangen en ook haar steel was naar beneden gebogen. Maar naarmate de workshop vorderde, veerde de bloem op, opende zich en liet zich in haar volle pracht aan ons zien.

De cirkel, waarin we met ons negenen zaten, is een veilige omgeving, waarin niet geoordeeld wordt, alles tot uiting mag komen, goed wordt geluisterd en gesproken wordt vanuit het hart. Dit zijn kernprincipes van Dialogue. Zo ontstaat wat een container wordt genoemd, een veilige atmosfeer waarin ook ondersteunende kosmische energie gemakkelijk toegang vindt.

Het thema waaraan wij deze zaterdag werkten was ‘Onzekerheid’. Elk van ons heeft zo zijn eigen patronen om te reageren op onveilige situaties. Vaak zijn deze reflexen ontstaan in onze jeugd. Het is goed om ze bij jezelf te herkennen. Zo voorkom je dat ze als een onbewuste onderstroom je denken en handelen gaan bepalen wanneer je nieuwe paden bewandelt of met gevaar wordt geconfronteerd . Life Alignment is een prachtige methodiek om deze patronen en blokkades te transformeren.

In de loop van de middag viel ons op hoe stralend de goudsbloem in het centrum er bij stond. In voelbare pracht. Blijkbaar had zij de positieve energie die was opgebouwd met volle teugen ingezogen. Nu ik dit schrijf, twee dagen later, staat ze nog steeds volledig geopend te stralen op onze keukentafel.

Ik zie deze bloem als het symbool voor wat zich afgelopen zaterdag bij ons manifesteerde: stralende energie, positiviteit en de volle bereidheid elkaar te steunen. En dat was precies de intentie die aan deze dag ten grondslag lag: het versterken van gemeenschappen, zoals de onze op de Voshaer. Oftewel Empowering Conscious Communities.

Ik voel er veel voor deze workshop volgend jaar te herhalen. Of beter nog: uit te breiden naar een lang weekend. Een Goudsbloem Weekend. En dan ook weer in september.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Tülay Dekker Yazgili schreef:

    Samenwerking met wederzijds respect en een open Hart is de sleutel tot daadwerkelijke Verbinding. Ja, dan staat een ieder in zijn / haar eigen licht en is het één groot stralend én helend licht. Groet en Liefs, Tülay.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s