Dit was het jaar 2017

Dit was het jaar alweer, bijna, nog 2 dagen te gaan.

boerderij voorjaar

Het was een boeiend en leerzaam jaar. Het jaar waarin de vereniging is opgericht en we bewoners zochten. In december, alweer ruim een jaar geleden hebben we de visie geschreven, met zijn drieën, Al snel bleven Bert en ik over als vaste bewoners en de zoektocht naar nieuwe bewoners begon

We hebben veel kandidaten gesproken. De visie “Een samenleving waar ruimte is voor iedereen om in harmonie met zichzelf, de omgeving en de natuur te leven” was niet voor iedereen duidelijk. Ja, de woorden rust en harmonie sprak de meesten wel aan en het zou ook wel mooi zijn als de samenleving wat meer in harmonie zou kunnen leven maar niet iedereen voelde zich geroepen daar ook daadwerkelijk iets aan te doen.

Uiteindelijk wonen we hier met een team mooie mensen.

Jaqueline droomde al sinds haar jeugd van een boerderij in Drenthe en ze is al jaren bezig om mensen meer bewust te maken van wat ze eten. Dat doet ze met haar maaltijden die ze kookt voor groepen en de kookworkshops.

Fred is schrijver, uitgever en journalist. Hij was al een tijdje zoekende naar een groep zoals de onze. Zijn streven is dat er in Drenthe een netwerk komt van woongroepen in boerderijen, zoals die van ons.

Arjen kwam rond dezelfde tijd, hij kende Fred al van een ander woonproject waar ze mee bezig waren. Het grappige was dat ze geheel onafhankelijk van elkaar hier terecht kwamen. Hij droomt van een plek waar traditionele kennis en wijsheid bij elkaar komen en gedeeld worden.

20160921_100811Het huisje naast de boerderij komt vrij voor een nieuwe bewoner. Het is te klein voor een jong stel met een baby op komst. Wie weet er een passende woonruimte voor hun?

Veel hebben we gedaan het afgelopen jaar, we hebben een mooie slag gemaakt met de tuin, leuke en interessante gasten mogen ontvangen en onze eerste activiteiten mogen organiseren.

Ik kijk uit naar het nieuwe jaar. We zijn al druk bezig met het tuinplan, de planning van interessante activiteiten en een nieuwe meditatie/behandelruimte.

De eerste activiteiten staan in de agenda.

17 februari geeft Fred een lezing over “Chemtrails, wat te doen”

11 en 12 maart geeft Marc Siepman de cursus Humisme

cursus-humisme-200px

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s