It paad fan de Wûnderdokter

Afgelopen tijd zijn we erg druk geweest met de tuin, Wat was (en is het nog) prachtig weer en groeit alles snel. We oogsten al aardig wat uit onze tuin, de groenten gaan meteen de pan of de salade in en de kruiden worden te drogen gelegd in onze droogkast.

Extra aandacht hebben we aan onze tuin besteed voor de open dag van afgelopen zaterdag. Wat een gezellige dag was dat.

Nu bereiden we ons zo zoetjes aan voor op de zomer. Er staan wat festivals en markten op het programma waar we aan deel nemen, waaronder Het Eigentijds Festival van 30 juni- 7 juli , Taribush Kuna Festival van 26-29 juli en Het Eigentijds Kinderfestival van 12-16 augustus.

Maar deze dag wil ik even extra onder de aandacht brengen.

“IT PAAD FAN DE WÛNDERDOKTER.

Een kunstzinnig, eenmalig evenement voert de bezoeker door een uitgestrekt landschap en een klein dorp, Jistrum. In dit dorp staat een parel van middeleeuwse bouwkunst: de Sint-Petrus kerk. Under de toer van deze kerk ligt een markante Jistrumer voorouder begraven. flyer UDT

In deze wandeling ervaart en beleeft de bezoeker het verhaal van deze voorouder, de wonderdokter Joost Wiersma. Wat deed de wonderdokter? Hoe heeft hij geleefd? Hoe werd hij door het dorp ervaren? Wat maakte hem zo beroemd of berucht? Verteld in toneel, theater, dans, muziek, verhalen en gedichten. De bezoeker ziet en maakt een bruisend Jistrum mee. Vele podia in de openlucht en activiteiten op straat maken het mogelijk om de wonderdokter Joost Wiersma tot leven te laten komen. “

Route met 5 podia met cultuur, wonderdokter, workshops, kruiden, nog meer cultuur, muziek, dans, zang, verhalen, theater, hapje, drankje,
gezelligheid, pop up museum in kerk met orgelmuziek! En dat allemaal op
zaterdag 23 juni in centrum van Jistrum

Lees meer…

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s