Massage

 Een luxe? …of een levensstijl.

Massage is al zo oud als de mensheid. Voor ieder mens is het belangrijk om contact te hebben, om aangeraakt te worden. We zien vaak dat de aandacht die uitgaat naar fysieke of mentale pijn al genoeg is om de spanning weg te halen. Bij pijn wrijf je automatisch de pijnlijke plek.

Tijdens een massage wordt door het geven van prikkels aan het lichaamsoppervlak het evenwicht van het menselijk lichaam hersteld. Door het herstellen van het evenwicht kunnen ontstane ziekten beter genezen.

Een massage heeft een

  • pijnverminderende werking
  • een stimulerende of juist rustgevende invloed
  • de bloedsomloop wordt gestimuleerd
  • de lymfestroom wordt gestimuleerd
  • de stofwisseling wordt beïnvloed

Bij een hand- of voetmassage worden bovendien de reflexpunten gestimuleerd waardoor het effect in het hele lichaam merkbaar is.

Door het gebruik van etherische oliën (aromatherapie)  wordt de werking van massage versterkt.

Aromatherapie

Etherische olie bevat psychoactieve werkzame stoffen. Herinneringen en gevoelens worden gewekt. Zo kan onze stemming voor een belangrijk deel worden beïnvloed door de geur van etherische oliën.

De olie helpt bij lichamelijke en psychologische klachten en ondersteunt het lichaam en de psyche bij haar zelfgenezend vermogen. De oliën worden opgenomen via de neus en de huid. Via de huid komen de oliën direct in ons lichaam terecht en beïnvloeden zo allerlei lichaamsprocessen. Samen met de liefdevolle aanraking van een massage brengt aromatherapie een verbinding tot stand tussen lichaam, geest en emoties.

Magneetmassage

Een heerlijk onstpannende lichaamsmassage waarbij ook magneten worden gebruikt om te masseren. De magneten helpen het lichaam het zelfgenezende vermogen te versterken, de doorbloeding wordt verbeterd en daardoor werkt deze massage ook pijnverzachtend.

Een magneetmassage heeft een diepe ontspannende werking en kan de energie weer vrij laten stromen.

DEZE MASSAGE IS NIET GESCHIKT VOOR MENSEN MET ELEKTRONISCHE IMPLANTATEN ZOALS EEN PACEMAKER!

Dit in verband met eventuele verstoringen van de elektronica

Tuina massage

Een Tuina massage is een van de richtingen in de Chinese geneeskunde naast acupunctuur. Bij Tuina wordt druk uitgeoefend op meridianen en op specifieke punten daarvan, waardoor de Qi-stroom vrij en gelijkmatig door het lichaam kan stromen.

Volgens de Chinese geneeskunde wordt elke ziekte veroorzaakt door onevenwichtigheid in de Qi-stroom. Als deze in balans is voel je je ontspannen en vol levenskracht.