Over ons

Op weg naar een samenleving waar ruimte is voor iedereen om in harmonie met zichzelf, de omgeving en de natuur te leven.

Op de Voshaer is een woonboerderij in het buitengebied van Dwingeloo. Er wonen op dit moment 5 mensen , 1 poes, 4 kippen en een haan. We hebben ons verenigd in Vereniging Op de Voshaer. En, we hebben een droom.

De droom

Beautiful young hipster laying down on the meadows field smiley
Designed door Freepik

We dromen van een samenleving waar een plek is voor iedereen om in harmonie met zichzelf, de omgeving en de natuur te leven.

Hoe willen we dat bereiken:

  • kennis en ervaring te delen om de verbinding met jezelf, je omgeving en de natuur terug te vindenĀ  en in stand te houden en anderen te helpen deze verbinding ook te (her)vinden.
  • een inspirerende en rustgevende plek te bieden waar je voor korte of langere periode kunt verblijven 0f wonen.
  • ondersteuning te bieden in persoonlijke sessies.
  • onze workshopruimte beschikbaar te stellen aan andere professionals die zich kunnen vinden in onze visie en daar een bijdrage aan kunnen leveren.
  • Ontwikkelen van en ondersteuning bieden aan nieuwe projecten.

De bewoners

 

 

De plek

De plek, daar wordt aan gewerkt. Ons beeld is:

Een woonboerderij met permacultuurtuin, groente uit eigen tuin, vrolijke kleuren van prachtige bloemen en de geuren van kruiden. Uitzicht over de landerijen, gekwetter en gefluit van vogels, eieren van eigen kippen.

In de boerderij een gezellige woonkeuken, geuren van zelfgebakken brood, bossen gedroogde kruiden, eigengemaakte schoonmaak- en verzorgingsproducten.

Een logeerkamer met opgemaakt bed, een handgemaakt stukje zeep op zachte naar lavendel geurende handdoeken, en stilte. Alleen buiten het geluid van de natuur en de koeien, een enkele auto of tractor.